9 Haziran 2007 Cumartesi

Erkekler de estetiği keşfetti))

ABD’de gittikçe daha fazla erkek estetik ameliyat yaptırıyor.
Amerikan Plastik Cerrahlar Topluluğu’ndan (ASPS) yapılan açıklamaya göre, kadınların hala bütün estetik cerrahi hastalarının yüzde 87’sini oluşturmasına rağmen, 2004 yılında ABD genelindeki erkekler üzerinde 1.2 milyon estetik ameliyat yapıldı. ASPS, 2000 yılına göre yüzde 16 oranında artış olduğunu belirtti.

California-Beverly Hills’de estetik cerrahlığı yapan Dr. Brent Moelleken, “Geçmişe kıyasla çok fazla erkek estetik ameliyat geçiriyor. Hastaların yüzde 20’sini erkekler oluşturuyor ancak bundan 10 yıl önce bu rakam sadece yüzde 5-10 civarındaydı” dedi.

ASPS, 2004 yılında erkeklerde yapılan estetik ameliyatların başında burun yaptırma, saç ekletme, göz kapağı estetiği, yağ aldırma ve göğüs küçültme operasyonlarının geldiğini açıklarken, kadın hastaların ilk beş tercihinin ise burun yaptırma, göz kapağı estetiği,yağ aldırma, göğüs büyütme ve yüz gerdirme olduğunu, estetik ameliyatların dışında erkeklerin de kadınlar gibi botoks ve kolajen enjeksiyonunu tercih ettiklerini ifade etti.

Dr. Moelleken, erkeklerin estetik operasyon kararı almalarının kadınlara göre daha uzun sürdüğünü, erkeklerin sorun iyice belirginleşene kadar beklemeyi tercih ettiklerini dile getirirken, erkeklerin “baştan yaratılmak” yerine, ameliyattan sonra çok büyük bir değişiklik istemediklerinin de altını çiziyor.

George Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi estetik cerrahi bölümü başkanı Dr. Michael Olding, “Yüz gerdirme yerine erkekler sadece çene altlarına bir ameliyat istiyorlar” diyerek erkeklerin daha az zaman alan ve daha basit ameliyatları tercih ettiklerini dile getirdi.

Uzmanlar estetik ameliyat yaptırmayı düşünen kadın ve erkeklerin birden fazla doktora danışmaları, doktorların bu alanda uzmanlığından emin olmaları ve ameliyatın kesin sonuçları konusunda doktorla net birşekilde konuşmalarını tavsiye ediyorlar.


Mavi forum

Hiç yorum yok: