31 Mayıs 2007 Perşembe

Beyaz çay, pek çok hastalığın ilacı


Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü`nün (ÇAYKUR), siyah ve yeşil çaydan sonra deneme üretimini yaptığı beyaz çayın, kanserden damar sertliğine kadar pek çok hastalığa iyi geldiği bildirildi.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Atatürk Çay Araştırma Enstitüsü`nde beyaz çay için Mayıs ayında başlattıkları deneme üretiminden olumlu sonuç aldıklarını belirtti.

Beyaz çayın, çayın en kıymetli yeri olan tepe tomurcuğundan üretildiğini, bu tomurcuğu toplamanın oldukça güç ve zaman aldığını ifade eden Yüce, ``Bu nedenle fazla üretim imkanımız yok. Beyaz çaya, çayın anzer balı diyebiliriz. Sağlık yönünden çok faydalı, ancak ekonomik anlamda çok pahalı bir ürün`` dedi.

Beyaz çayın kilosunun dünya piyasasında 50 ile 250 dolardan satıldığını dile getiren Yüce, genelde Avrupa ve ABD`de maddi durumu iyi olanların kullandığını çayın, buralarda eczanelerde de gram işi satıldığını kaydetti.

Beyaz çayın taşıdığı vitaminler itibariyle pek çok hastalığa iyi geldiğini anlatan Yüce, ``Beyaz çay, kanser hücrelerini etkisiz hale getiriyor, hücreleri yeniliyor, tansiyonu düzenleyip, yaşlanmayı geciktiriyor. Akciğer, mide, bağırsak kanseri riskini azaltıyor. Damar sertliğini, kemik erimesini önlüyor, kan şekerini düzenliyor, damarları güçlendiriyor, derinin yenilenmesini hızlandırıyor, gribi önlüyor`` diye konuştu.

Talep üzerine laboratuar şartlarında 50 ve 100 gramlık ambalajlarda ürettikleri beyaz çayda başarıyı yakaladıklarını vurgulayan Yüce, ``Şu ana kadar sipariş üzerine deneme mahiyetinde yaptığımız beyaz çay üretiminden olumlu sonuç aldık. Ürettiğimiz çayları 1-2 sefer demlemeye yetecek kadar isteyenlere verdik. Beyaz çay ilaç niyetine kullanılan bir ürün. Fiyat belirlemek için henüz erken. Üretimimizi talepler doğrultusunda laboratuar şartlarında sürdürmeyi planlıyoruz``dedi.


Mavi forum

Hiç yorum yok: