4 Ağustos 2009 Salı

Tüketiciler Birliği'nden protesto

tketiciler-birliinden-protesto.jpg

Tüketiciler Birliği Başkanvekili Mehmet Muta Şahin, ''Hükümet ve EPDK'nın uygulamaları, tavanları tüketicinin başına yıkmıştır'' dedi.

Mısır Çarşısı önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Şahin, ÖTV ve akaryakıt zamlarına tepki göstererek, ''Hükümet ve EPDK'nın uygulamaları, tavanları tüketicinin başına yıkmıştır. Hükümetin istediği gibi fiyatlara müdahale etmesine sesini çıkarmayan muhalefet ( aykırılık ) partilerinin sessizliği, siyasi iktidarın zam ( bindirim ) politikasını uygulama ( kılgı, aplikasyon, yürütüm ) cesaretini artıyor'' ifadesini kullandı.

Şahin, Tüketiciler Birliği'nin, tüketicinin sesine ve sorunlarına tercüman olarak akaryakıtta uygulanan vergiler ( rüsum, tekâlif ) ve üzerine yapılan ÖTV zammına tepkileri başlattığını belirterek, ''İndirim nöbeti'' ile bunu somutlaştırarak siyasi iktidara iletme ( yansıtma, transport ) yoluna gittiklerini bildirdi.

Mehmet Muta Şahin, başlatılan ''İndirim nöbeti''nin İstanbul'un değişik noktalarında gerçekleştirilerek, tüketicinin tepkisini ortaya koymak suretiyle, siyasi iktidarı zamların iptali için uyarmaya devam edeceğini bildirdi.

AA


Hiç yorum yok: