4 Ağustos 2009 Salı

Bir teğmen daha tutuklandı

bir-temen-daha-tutukland.jpgDeniz Kuvvetleri'nde görevli iki amirale suikast düzenleneceği iddiasıyla ilgili olarak daha önce 5 teğmenin tutuklandığı soruşturmayla ilgili olarak ( namına ) bir teğmen daha gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan teğmen T.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serdar KULAKSIZ / AHT

Gölcük'teki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'nda tutulan teğmen T.A, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi. Hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan jandarmaya ait Kocaeli plakalı bir minibüsle içeri alınan T.A, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından sorguya alındı. Savcılık ve hakimde yaklaşık 9 saat ( vakit, sayaç, zaman ) süreyle ifade veren teğmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
TNT kalıpları ile uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği, üst düzey komutanlara suikast iddialarının yer aldığı operasyon kapsamında yürütülen soruşturmada, daha ( elan, henüz ) önce gözaltına alınan teğmenler A.E, S.E.N, F.A, B.D. ile B.M. tutuklanmıştı.




Hiç yorum yok: