10 Ağustos 2009 Pazartesi

Balina, dalgıcın hayatını böyle kurtardı

Dalgıcın bacağını ısırmış balinanın görüntüsü herkesi dehşete düşürdü. Oysa balina, kadın dalgıcın hayatını kurtarıyordu.

Çin'in kuzeydoğusunda yapılan bir dalma yarışmasına katılan Yang Yun'un vücudu soğuk suya dayamadı ve 26 yaşındaki dalgıç soğuktan bacaklarını oynatamayacak hale ( ağıl, ayla, ay ağılı ) geldi. Ama morina balinası Mila, dalgıcın hayatını kurtardı.

İçinde morina balinalarının da olduğu, 6 metre derinliğinde ve suları buz gibi olan tankın içinde en uzun kalan ( mütebaki, artan ) yarışmacı, dalma yarışını kazanıyor. Yang Yun'un da hedefi buydu. Ama su sıcaklığının çok düşük olmasına dayanamadı ve dipteyken bacaklarına kramp girdi.

Hareket edemeyen Yun, 'artık sonumun geldiğinden emindim, artık bir ölüyüm diye düşünüyordum' dedi. Ama tam o sıra da bir morina balinası olan ( kâin, hasıl, vaki ) ve tankın içinde yaşayan Mila, Yun'un yardımına yetişti.

Genç kadını önce kafasının hafif darbeleriyle düzeltti, ardından bacağını ağzına alarak onu yüzeye çıkardı. Tankın cam duvarlarından olan biteni, izleyenlerin büyük korkusu bir anda müthiş bir şaşkınlığa ve sevince dönüştü. ,

Hiç yorum yok: