28 Temmuz 2009 Salı

'Katsayı'ya Erbakan Hoca yorumu

katsayya-erbakan-hoca-yorumu.jpgEski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, YÖK'ün meslek lisesi mezunlarına yönelik katsayı farkı uygulamasını kaldırmasını Saadet Partisi'nin güçlenmesine bağladı. Erbakan, "YÖK'e teşekkür ediyorum bu haksızlığı ortadan kaldırdıkları için" dedi.

Cuma namazını Altınoluk'taki Ayvalıburun Camii'nde kılan Erbakan, daha sonra koruma polislerinin yardımıyla geldiği cami bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İlk olarak üniversiteye giriş imtihanında katsayı farkını kaldıran YÖK'e teşekkür eden Erbakan, SP'nin yerel seçimlerde güçlenmesinin bunda etkili olduğunu savundu. Erbakan, "Bildiğiniz gibi imam hatip okullarının katsayı meselesi bir karara bağlanmıştır. 11 yıldan beri imam hatip okullarının kapatılması maksadıyla buradan mezun olan gençlerimizin üniversite imtihanında aldıkları notlar hep düşürülüyor, istedikleri üniversiteye giremiyorlardı. Sadece kendileri mağdur olmakla kalmıyordu, aynı şeyi meslek okullarına da tatbik ediliyordu. Sanayimiz meslekte yetişmiş yetişkin eleman sahibi olamadı 11 senedir. Ülkemiz bu yanlış kararlardan dolayı büyük zarara uğradı. Biz hükümetteyken takriben 600 bin evladımız imam hatip okullarında okuyordu. 600 tane imam hatip okulu vardı. Şimdi geçtiğimiz zamanda yavaş yavaş bunlar 120 bine ve 120 okula düştü. Beşte biri beşte birine düştü beşte dördü yok oldu. Bizden sonra kapatmışlardı, şimdi tekrar açıldı. Bu açılma da yine bilesiniz ki bizim yüzümüzden oluyor haa neden?. Çünkü AKP 6 senedir iktidardaydı neden şimdiye kadar bu kararları aldırmadı, bunlara neyi önem vermedi? Nasıl olsa ben yüzde 45- 48 oy alıyorum bu oyu alır devam ederim hiç mühim değildir diye düşünüyordu. Ama, son seçimlerde oyu yüzde 48'den yüzde 38'e düşünce ve Saadet Partisi'nin de ( bile, dahi ) oyu ara seçimde yüzde 15'e çıkınca işte baktı ki pabuç pahalı ben ( ego ) inanlara hizmet ( iş, özen, bakım ) etmezsem bu sandalyede oturamam, eriyip biteceğim. Öyleyse onlara hizmet edeyim demek ( buyurmak, eyitmek, saymak ) zorunda kaldı" diye konuştu.

Eerbakan daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alalacağınu duyurduğu ilahiyatçı din ( ilmek, diyanet, kült ) dersi öğreticileri için de, "Bu vatana millete en büyük iyiliktir."dedi

Cihan

Hiç yorum yok: