28 Temmuz 2009 Salı

İhtiyacımız siyasete karışmayan silahlı kuvvetler

htiyacmz-siyasete-karmayan-silahl-kuvvetler.jpg

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'nin bu bölgede, güçlü, sağlam bir orduya ihtiyacı var. Ama, siyasete karışmayan, ulusal güvenlikle ilgilenen, bu vatanın birliğini koruyan bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı var'' dedi.

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin Kağıthane İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, önlerindeki dönemin partisinin iktidara yürüyüş dönemi olduğunu, bunun öncülüğünün de İstanbul il örgütü tarafından yapılacağını söyledi.

Saadet Partisi'nin, toplumun geniş kesimlerini toplayan iktidarın tek alternatifi parti durumuna geleceğini savunan Kurtulmuş, ''Türkiye'de önümüze çıkartılan yapay ayrımların hiçbiri, milletin gerçekliğini ifade etmemektedir. Yıllardır bu memlekette, insanları kolay bir şekilde bölerek, kul üzerinden siyaset yapıyorlar. Bir tarafta Sünni-Alevi ayrımı, bir tarafta Türk-Kürt ayrımı, bir tarafta laik-dindar ayrımı, bir tarafta sivil-asker ayrımı işin içine girdi'' diye konuştu.

''Bu memleketteki esas problem, bir avuç azınlığın bu memleketin insanların tamamını aç ve sefil bırakması, küresel güçlerin emrine girerek bu milletin insanlarını yoksulluk altında inim inim inletmesidir'' diyen Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin yerli ve ulusal bir ( tek, birleşik, benzer ) parti olduğunu, dünyadaki tüm gelişmeleri bildiğini, ancak dışarıdan esen rüzgarlara göre rotasını değiştirmediğini bildirdi.

''İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR'' 

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin iktidar partisi olmaması için hiçbir gerekçenin bulunmadığını, partinin siyasal ( politik, siyasi, açık oturum ) ve toplumsal koşullarının olgunlaştığını, parti örgütünün de bu koşulları daha da hızlandıracak çalışmalara imza atacağını kaydetti.

''İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır'' diye konuşan Kurtulmuş, bu bilinçle çalışmaların ortaya konulması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de son ( sınır, hitam, hudut ) 1 yıldır ''Ergenekon'', ''belge'', ''sivil-asker-yargı'', ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararnamesi'' konularının tartıştığını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Bunların arkasında şu var, 'yargı mı hükümetin üstünde hakim olsun, hükümet mi yargıya hakim olsun?', 'Asker hepsine mi hakim olsun?', 'Sivil, askere mi hakim olsun?', 'Bürokrasi diğerlerine mi hakim olsun?'. Tartışmayı yanlış yapıyoruz. Türkiye'nin bu bölgede, güçlü, sağlam bir orduya ihtiyacı var. Ama, siyasete karışmayan, ulusal güvenlikle ilgilenen, bu vatanın birliğini koruyan bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı var. Türkiye'de işleri, milletin gösterdiği istikamette yapan, iyi çalışan bir hükümete ihtiyaç var. Türkiye'de temsil gücü yüksek bir parlamentoya ihtiyaç var. Türkiye'de iyi çalışan bir bürokrasiye ihtiyaç var.''

YÖK'ÜN ''TEK KATSAYI'' KARARI 

Kurtulmuş, YÖK'e, 11 yıldır süren imam hatipler ve meslek liselerinin üniversiteye girmesi önünde engel ( pürüz, bariyer, hail ) oluşturan katsayı adaletsizliğini gidermesinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Bu uygulamayla, 28 Şubat sürecinin antidemokratik uygulamasının geride bırakıldığını savunan Kurtulmuş, ''Ancak YÖK orada, 12 Eylül'ün bir antidemokratik kurumu olarak durmaktadır. Milletin egemenliğine, denetimine açık bir eğitim sisteminin kurulması esastır. Saadet Partisi olarak biz ( tığ ) bunun peşindeyiz'' dedi.

Kurtulmuş'a konuşmasının ardından, partisinin Kağıthane ilçe başkanı Zeynel Keskin tarafından Osmanlı tuğralı tablo ( levha, manzara ) hediye edildi.

Bu arada, kongrede 210 delegenin oyunu alan Zeynel Keskin, yeniden ilçe başkanlığına getirildi.

AA


Hiç yorum yok: