28 Temmuz 2009 Salı

"Anadolulu medeniyetsiz değildir"

anadolulu-medeniyetsiz-deildir.jpgNurettin Hasman’ın, Eda Taşpınar ile ayrıldıktan sonra da ( bile, dahi ) arkadaş kalacağını “Sonuçta Anadolu’da yaşamıyoruz, medeni insanlarız” sözüyle açıklaması tartışma yarattı.

GAZETE HABERTÜRK

İkoncan lakaplı sevgilisi Eda Taşpınar, 7 yıllık ilişkilerine nokta koydu. Ayrılığın ardından Taşpınar’la hâlâ aynı evde yaşadıklarını ve görüşmeye devamedeceklerini açıklayan Hasman’ın bu durumu “Bizmedeni insanlarız.
Anadolu’da yaşamıyoruz” sözleriyle açıklaması ise tartışma yarattı.

Bülent Serttaş: “Ayrıldıktan sonra arkadaş kalmak Anadolu insanını
bozar. O tek dişi kalmış medeniyettir, eğer buna medeniyet diyorlarsa.
Arkadaş kalacaklarsa niye ayrılıyorlar? Hem o insanların ayrılığının Türk insanını çok ilgilendirdiğini sanmıyorum.”

Ece Gürsel: “Anadolu medeniyetsiz değil medeniyetin doğduğu topraklardır, Anadolu insanına ‘modernlikten uzak’ demek çok cahilce bir yaklaşım.
Ayrıca Avrupa’da modern bir şehirde de sevgilisinden ayrıldıktan sonra görüşmek istemeyen insanlar var. Bir çok Doğulu tanıdığım, ayrıldığı eşiyle görüşüyor.”

Kayahan: “Birliktey ken geçinmeen iki insan ( beşer, sima, ölümlü ) ayrıldığında da geçinemez. İlişkide bir ( benzer, aynı, ancak ) anlaşmazlık varsa ayrılınca düzelme olmaz. Bu yüzden Anadolu’da yoktur öyle bir şey. Evlilikse söz konusu, evlilik müessesedir, aşkla müessese kurulmaz. Aşkın gözü kördür.”

Levent Kırca: “Bunun Anadolulukla, medeniyetle ilgisi yoktur. Kırsalda da görüşülebilir. Hem şehirli, Anadolu insanına göre daha kıskançtır. Bu durum
insanların yapısına, psikolojisine göre değişir. Taraflardan birinin sevgisi bitmemişse ayrılıktan sonraki ( ahir ) o görüşme acılı olabilir.”

Başak Saylan: “Ayrılan iki ( dü ) insanın sağlıklı biçimde görüşmesi, iki tarafın da duygularının tamamen bitmesiyle mümkün. Bu medeniyetle, Anadolulu olmakla
alakalı değil. Çinli de, Avrupalı da ayrıldıktan sonra eski sevgilisiyle görüşmeyebilir.”

Hiç yorum yok: