28 Temmuz 2009 Salı

Güçlü kadın sevilir mi, ürkütür mü?

gl-kadn-sevilir-mi-rktr-m.jpg“Güçlü, ayakları üzerinde durabilen, erkeği yıkıldığında taşıyabilecek bir kadın varsa bunu kullanmak gerek. Güçlü kadını anlamak dinlemek gerek. O güçlü kadının avantajlarını kullanmak gerek. Çünkü artık hayat, erkeğin tek başına kaldıramayacağı kadar ( büyüklüğünde, genişliğinde, ölçüsünde ) ağır ve zor bir şeye dönüştü. Ben güçlü bir kadını seviyorum” 
Ezber bozan bu sözler, sanatçı Özcan Deniz’e ait. Bizim bildiğimiz; erkekler zeki ve güçlü kadınlardan yanında ezilme kaygısıyla ürker, taşınan değil taşıyan taraf olmayı tercih ederdi.
Konuyu tartışmaya açtık: Devir, erkekleri değiştirdi mi? Ürküten güçlü kadınlar artık cazip hale mi geldi? Erkekler kendisinden güç alan kadınlarla mı beraber olmak istiyor, kendisine güç katanlarla mı?

GÜLİN YILDIRIMKAYA


Elif ŞAFAK Habertürk Yazarı

Erkekler güçlü kadınlardan ürküyor, dingin kadınları tercih ediyor


Birçok erkeğin güçlü kadınlardan ürktüğünü düşünüyorum. Erkekler taşkın kadınlara aşık olur ama evlenmek için mümkünse daha dingin kadınları tercih ederler. Birçok erkek, özellikle kamusal alanda aktif kadınları taşımakta güçlük çekiyor. Bence erkekler öncelikli olarak kendilerini taşıyan kadın arıyorlar. Sadece toplum genelinde böyle değil, çok açık fikirli gibi görünen entelektüller arasında da durum böyle olabiliyor. Doğuştan itibaren bize verilen kadınlık ve erkeklik rollerinin bunda çok etkisi var. Ve ne yazık ki annelerin, oğullarını yetiştirme biçimlerinin de bu ilişkide önemli bir payı var.

Canan ARITMAN / CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ

Kompleksli erkek güçsüz kadın ister

Komplekssiz erkekler tabii ki güçlü bir kadınla birlikte olmaktan mutlu olurlar ve böyle bir tercih kullanırlar. Ama güçsüz, kompleksli, eksiklikleri olan erkekler güçsüz kadın ister. Çünkü onlara daha kolay hükmederler, komplekslerini böylece bastırırlar. Zeki erkekler, zeki kadınlarla birlikte olmak ister. Güçlü bir erkek neden güçsüz bir kadınla birlikte olsun ki? Kompleks çok önemli bir zaaftır. Bence bir erkeğin gücü, güçlü bir kadınla mı değil mi buradan anlaşılır. Her başarılı erkeğin arkasında nasıl ki bir kadın varsa, her ( değme ) başarılı kadının arkasında da güçlü ve başarılı bir erkek vardır. Zeki ve güçlü bir kadının eşi de mutlaka zeki ve güçlü bir adamdır. Bunun aksi olmaz. Çünkü güç gücü, zeka zekayı çeker.

Leyla Alaton Alarko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi

Güçlü kadının derdi erkeğinin yanında gücünü örtbas etmek!


İlişkilerdeki kadın-erkek gücü bence ilişkinin huzuru açısından önemli bir denge. Güçlü kadınları seçen erkekler kendilerinden daha emin, kendilerine güvenleri daha fazla gibi gözüküyor. Ben güçlü kadınlarla beraber olan erkeklerin güçlü anneler tarafından yetiştirilmiş olduklarını düşünüyorum.
Özellikle Türkiye’de güçlü kadın kendini “süper kadın” yükü altına sokmaya, daha çok şeyi taşımaya otomatikman soyunuyor. Tabii kendine en büyük kötülüğü yapıyor güçlü kadın böyle davranarak çünkü ne kadar alırsan o kadar vermeye bayılır erkekler.
Güçlü kadınla birlikte olmaktan gurur duyan erkekler de gördüm, bundan rahatsız olup başka taraftan onları ezmeye çalışan erkekler de… Uzun lafın kısası; güçlü kadının işi zor, zira her şeyden evvel erkeğinin yanında güçlü gözükmemeye çalışmakla uğraşıyor, erkeği ezilmesin diye bir de milletin önünde gücünü örtbas etmeye çalışıyor!

Pakize SUDA Habertürk Yazarı

Erkekler artık yük istemiyor, zengin partner peşinde

“Erkekler güçlü kadından korkarlar. Vur ensesine al lokmasını kadınları severler. İstisnalar kaideyi bozmaz ama bunlar çok azdır. Kadınlardan korkarlar ama yapacaklarından da geri kalmazlar. Keşke korkup yapmayacaklarına, saygılarından yapmasalar! Erkekler taşıyabildikleri kadınları tercih etmezler çünkü sevmezler. Onlar eskidenmiş, erkek çalışır kadına bakar. Şimdi yük almak istemiyorlar. Erkekler, kadınlardan daha fazla zengin partner peşinde.”

Faruk SÜREN Galatasaray Eski Başkanı İş adamı

Erkekler güçlü kadınlardan korkmaz, aksine daha güçlenir

Erkekler güçlü kadınlardan korkmazlar, kesinlikle böyle bir şey yoktur. Güçlü, kendi ayakları üzerinde duran kadınlardan korkulması saçma olur çünkü iki gücün birarada olmasından daha fazla güç doğar. Güçlü insanlarla beraber olabilmek, kadın da olsa erkek de olsa, bunu başarabilmek de bir yetenektir. Benim bakışıma göre, bir ilişkide taşıma hadisesi müşterek olur, olmalıdır. Kadın erkeği, erkek de kadını taşımalı yeri geldiğinde.

Selahattin DUMAN Gazeteci

Okumuş erkek seçicidir, organik erkek şekle bakar

“Kadın konusunda seçicilik, okumuş erkeklerin işidir. Erkeğin organiği, kadının her türlüsünü ister. Kendilerini taşıyabilecek ya da kendilerinin taşıdığı değil. Birbirlerini bulurlar ve biter. Eğitim, aynen hormonlu üretim gibidir. Nasıl hormon alan bir kabak değişirse, eğitim alan erkek de değişir ve böyle şeyler çıkar ortaya. Organik erkekse kadının her türlüsünü sever, tek dikkat ettiği şekil şemaldir. Bana gelince ben de %100 organiğim, eğitimi üzerimde çok denediler ama işe yaramadı.”

Ali ŞEN Fenerbahçe Eski Başkanı İşadamı

Benim gibi güçlü adam, güçlü kadından hoşlanır


Benim gibi güçlü ve kendine güvenen erkek güçlü, zeki kadından hoşlanır. Güçlü kadınlar daima hayatın kremidir. Çünkü güçlü olmayan kadın, kendine güveni olmayan kadın hep ürkektir, sorun yoksa sorun yaratır, ağlar, niçin ağladığını sorduğunda sebebini bilmez ve erkeğin niçin ağladığını bilmemesine kızar. Zeki, kültürlü, güçlü erkek karşısındaki kadını taşımasını bilir ve taşımalıdır da.”

Hiç yorum yok: