18 Mayıs 2007 Cuma

VÜcudumuzun Saatİ

Vücudunuzun Saati Neyi Gösteriyor?


El hünerleri kadar kelimeleri kullanma becerisi de 16.00-17.00 saatleri arasında en üst noktadadır. Başkalarını fikrinize ortak etmek, onları buna inandırmak istiyorsanız bunu bu saatte yapın.

Sabah saatlerinde...
Sabahları,uykuda olsanız bile vücudunuz uyanıktır. Hormon salgılaması harekete geçer. Yataktan kalkmanız gerekiyorsa, birden değil yavaş yavaş kalkmalısınız. Bu ve bundan sonra gelen iki saatte kalp atışları hızlanır, vücut ısısı yükselir, stres olsun veya olmasın stres hormonları üretilir. Aynı zamanda testesteron ve östrojen harekete geçer.
Sigara içenler ve kolestrol sorunu olanlar
Sigara içenler ve kolesterol sorunu bulunanlar, bu saatte enfarktüs ve felç için hassas bir durumdadır. Kalp ve damar hastaları için riskli bir saat. İnsanın kavrayıcı düşünce yeteneği bu saatte artar. Beynin kavrama, anlama bölümleri çok dinç ve canlıdır. Bu saatler gazete, kitap, rapor okumak için idealdir.
Bu saatte yedikleriniz şişmanlatmıyor
Bu saatte yenilen şeyler şişmanlatmaz. Çünkü, bünye yağı işleme fonksiyonunu bu saatte daha iyi gerçekleştirmektedir. Mola zamanı duygusu uyanır. Çünkü, mideniz hararetli bir şekilde asit üretir ve yediklerinizi rahatlıkla hazmedebilirsiniz. Sindirim saatidir. Saat 13.00 civarında gastrit asit miktarı, en yüksek seviyeye ulaşır.
13.00-15.00 arası
Öğle yemeğini yeyin veya yemeyin, bu saatlerde kendinizi yorgun hissedersiniz. Çünkü, organizmanın uykuya ihtiyacı vardır. 10 dakika süreyle hiçbir şey düşünmeyin ve gözlerinizi kapatarak rahatlayın. Bu ufak hileyle verimliliğinizi artırmış olursunuz.
Saç şekillenmesi için uygun saat
Vücudun elektrostatik yüklenmesi bu saatte özellikle azdır. Saç iyi şekil alır. Kuaförden randevu almak için ideal bir saattir.
Sabır isteyen işleri bu saate atın
Yine bir hareketlilik başlar. Zekanız açılır. Öğleden önceki süratli tempoya karşın bu saatte, sabır isteyen işler için zindesinizdir.
15.00-16.00 arası
Bu saatlerde zihin açıklığı en üst düzeydedir. Uzun süre bellek sabah saat 9'da olduğundan yüzde 10 oranında daha iyi çalışır. Ellerimizi en iyi şekilde 15 ile 16 saatleri arasında kullanırız.
16.00...
Vücudunuz hareket ister. Adale kuvveti, hareketliliği, dolaşım aktivitesi çok fazladır. Aynı zamanda ruh halinin kötü olduğu saatlerdir. Saat 16'ya doğru moral bozukluğu doruk noktasındadır. Saat 17.00'den sonra, moral düzelmeye başlar.
Saat 16.00-17.00...
Çelişkilerin üstesinden gelmek için en uygun saatlerdir. Ciğerler, en iyi bu saatlerde performans gösterir. El hünerleri, bu saatte en üst noktadadır. Kelimeleri kullanma becerisi de öyle. Otoriteleri, komşuları veya tanıdıkları fikrinize ortak etmek,onları buna inandırmak istiyorsanız bunu bu saatte yapın. Ayrıca, bu saatlerde bilgisayarda daha hızlı yazılır.
Akşam yemeği için uygun saat
Tat alma ve koku duyusu, bu saatte çok hassas olur. Bu nedenle de akşam yemeği için en iyi saattir. Fakat ölçüyü kaçırmamak gerekir. Çünkü, öğleden sonraki saatlerden beri alınan kaloriler enerjiden çok yağa dönüştürülür.
Güzellik maskeleri için iyi zaman
Teniniz bu saatlerde herşeyi alma yeteneğine sahiptir. Bu nedenle, güzellik maskeleri için çok iyi bir zamandır. Organizma da ilaçları öğleden önceki saatlerde daha iyi değerlendirir.
Tembellik çöker
Estetik duygusu keskinleşir. Bu saatler dinlenme saatleridir. Refleksler zayıflar, yalnızlık duygusu artar. Beyin, bu saatte uyku hormonu verir. Vücut ısısı ve metabolizmanın hareketlilik oranı düşer. Bu saatte yiyeceğiniz birşey hazmedilmeden midede kalır. Burada mayalanır ve mukozayı tahrip eder. Bu saatte yalnızlığa zor tahammül edilir. Bağışıklık sistemi, en yüksek düzeyde çalışır. Hayal kurma saati. İnsanın aklına parlak fikirler gelir. Ama, fikirlerin işleme konulması aksayabilir.
Dahilik saatleri
23.00-01.30, dahilik saatleridir. Gece geç yatanlar için, yeni bir şeyler üretmek ortalamanın üstündedir.
Depresyon saati
Sabaha kadar tepki süresi büyük ölçüde yavaşlar, hassasiyet ve verimlilik azalır. Bu saatte uyanık kalan insan korkularla ve depresyonla karşı karşıya kalır. En iyi çare uyumaktır.
01.00: Doğumlar genellikle geceyarısı ile sabah 04.00 arasında olur.
02.00-04.00...
Hata yapma saati. Gece çalışanların en çok hata yaptıkları saatlerdir. Görme yeteneği azalır.
04.00-05.00...
Trafik kazalarının en çok olduğu saatler. Ayrıca, tansiyonun en düşük olduğu saatlerdir.

Hiç yorum yok: