13 Mayıs 2007 Pazar

Cilt kanserine karsi sapka ve krem onerisi

ANKARA (ANKA)- Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Dermatoloji Uzmani Semih Tatlican, gunesin zararli isinlarinin neden oldugu cilt kanseri gibi hastaliklara yakalanmamak icin ozellikle yaz aylarinda sapka, krem ya da losyon kullanmak gerektigini soyledi.

Semih Tatlican yaptigi aciklamada, cilt kanserinin cinsiyet farki gozetmedigini bildirdi. Cilt kanserinin sadece gunese bagli olmamakla birlikte en onemli nedeninin gunes oldugunu aciklayan Tatlican, acik renkli insanlarin gunesten daha yogun korunmalari gerektigini kaydetti.

“Cilt kanseri en cok yuzde goruluyor”

Tatlican, gunese cikmadan once mutlaka koruyucu krem ya da losyon kullanilmasini, sapka takilmasini onerirken, acik renkli insanlarin buna ek olarak uzun kollu giyinebileceklerini ve uzun sure disarida kalmalari durumunda krem ya da losyon kullanimini tekrarlamalari gerektigini ifade etti. Tatlican cilt kanserinin gunese bagli olarak en cok yuzde goruldugune dikkat cekerken, vatandaslara 11.00-14.00 arasinda disariya cikmamalarini onerdi.

Tatlican, “Acik renkli insanlarin kis mevsiminde de gunesten korunmalari gerektigi unutulmamali” derken, ciltte renk degisimine neden olmamasi bakimindan “gunes goren yerlere deodorant sikilmamasi” uyarisinda bulundu."

Hiç yorum yok: