8 Ağustos 2009 Cumartesi

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi

Adalet Bakanlığı Sincan Ağır Ceza Mahkemesi ile ilgili soruşturma başlattı.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, 3 Adalet Bakanlığı müfettişinin Sincan Adliyesi'nde teftişte bulunduğunu belirterek, ''Teftiş bizimle mi ilgili bilmiyorum, şu anda inceleme devam ediyor'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, rutin teftişlerini geçen yıl geçirdiklerini kaydederek, ''Yapılan teftişin normal olmadığını'' öne sürdü.

İzinde olduğu için Sincan Adliyesi'ndeki teftişin tam olarak ( namına ) kapsamını bilmediğini ifade eden Kaçmaz, ''3 müfettiş inceleme yapıyor. İzinde olduğum için sebebini bilmiyorum. Olağan teftiş olup olmadığını bilmiyorum. Bizimle ilgili ( ait, müteallik, alakadar ) mi, değil mi onu da bilmiyorum'' diye konuştu.

Adalet Bakanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında başlatılan inceleme ile ilgili ( müteallik, dayalı, müntesip ) yaptığı açıklamada, söz konusu hakim hakkındaki bir kısım iddialara ilişkin olarak daha ( henüz, elan ) önce başlatılan bir inceleme kapsamında, müfettişlerce bugün mahkemede dosya incelemesi yapıldığını bildirdi.

Hiç yorum yok: