8 Ağustos 2009 Cumartesi

3G için geri saydı

Türkiye'yi görüntülü konuşmanın yanı sıra 'cep'ten internet ve televizyon imkânıyla buluşturan 3. Nesil (3G) uygulaması gece yarısı itibarıyla başladı. GSM sektörünün lider koltuğunda oturan Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, sektörde önemli gelişmelere yol ( yöntem, muamele, tarik ) açacak yeni nesil uygulamalarının resmen hizmete sunulmaya başlandığı ilk dakikaları şirketlerinin Kartal'daki 'Teknik Üssü'nde çalışanlarıyla birlikte karşıladı.
Dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da 3G üzerinden televizyonda canlı yayına bağlandığı saatlerde yanında bulunan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin 3. Nesil iletişime geçtiği dakikaları şirketinin Kartal'daki teknik merkezindeki dev ekrandan takip etti. Sadece Cihan'ın görüntülemeyi başardığı gecede büyük coşku yaşayan Ciliv, kurmay ekibi ve teknik merkez çalışanları, 3. Nesil iletişimin başlama anını 10'dan geri ( gelişememiş, mazi, anlayışsız ) sayarak geçirdi.
Alkışlarla 3G'li saatleri karşılayan ekibine kısa bir teşekkür konuşması yapan Süreyya Ciliv, sözlerine, "3G'li yeni dönemin Turkcell'i yaşamın ilk dakikalarındayız. Hepimize hayırlı olsun." diyerek başladı. Çok kısa bir süre içinde en yaygın kapsama alanına ulaştıklarını vurgulayan Ciliv, bu sebeple bütün çalışanlarını kutladı. 3. Nesil iletişim ile daha da iddialı hale geldiklerini kaydeden Turkcell'in genel müdürü, "Çok daha kaliteli gelişmiş networku kurmaya başladık, devam ediyoruz. GSM'de olduğu gibi çok süper hale getirdik." dedi.
3. Nesil iletişimin hem sosyal hem ekonomik açıdan Türkiye için çok faydalı olacağına işaret eden ( fail ) Süreyya Ciliv, "Milletimize hayırlı olsun. Bu kadar büyük bir ( sadece, ancak, bir kez ) farkı ülkemiz için yaratmak bize nasip oldu." ifadelerini kullandı.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, çalışanlarına teşekkür konuşmasını yaparken duvardaki dev ekranda 3G hizmetinden faydalanan Turkcell abonelerinin rakamları, Turkiye geneli için 6600'ü, İstanbul için 2990'ı gösteriyordu. Ciliv, çalışanlarına konuşmasının ardından Cihan'ın mikrofonlarına duygularını, "Sabahın 1'i. 3G'li ilk dakikalarımız. Yeni teknolojiler Türkiye'de insanımızın potansiyelini yeni noktalara çıkarmada çok faydalı ve çok önemli." şeklinde ifade etti.

CİHAN

Hiç yorum yok: