29 Temmuz 2009 Çarşamba

Şırnak'ta 2 DTP'linin sır ölümü

rnakta-2-dtplinin-sr-lm.jpgKürt sorununa çözüm arayışları tartışılıp, faili meçhul cinayetlerle ilgili davalar açılırken Şırnak’tan ürkütücü bir haber geldi. Hayvan ticaretiyle uğraşan iki DTP’li Beytüşşebap’ta öldürülmüş olarak bulundu. DTP korucuları sorumlu tuttu, Şırnak Valiliği ise ‘Celep kavgası olabilir’ açıklaması yaptı.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Andaç Köyü’nde yaşayan ve canlı hayvan ticareti yapan Necman Ölmez ile Ferhat Ediş, Beytüşşebap’ın Beşağaç Köyü yakınlarında göğüslerine birer kurşun sıkılmış, başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu.

İddiaya göre, Ölmez ile Ediş, Andaç Köyü’nde dün sabah saatlerinde bir kişi ile cep telefonuyla hayvan alımı için görüştü. Görüşmenin ardından Ölmez ile Ediş, hayvan ( efsanevi ) almak için 40 kilometre uzaklıktaki Beşağaç Köyü’ne gideceklerini söyleyerek köylerinden ayrıldı.

Ölmez ile Ediş’ten bir daha haber anımazken, Beşağaç Köyü’ne önceki akşam saatlerinde otomobiliyle giden bir kişi, dereye devrilen bir ( eş, benzer, birleşik ) aracı görünce kaza olduğunu köylülere haber verdi. Köylülerin çevrede yaptığı aramada, devrilen araca 500 metre uzaklıktaki piknik alanında, üzerleri çalılarla kapatılmış 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Köylülerden bazıları, daha önce hayvan alışverişi için gelrdikleri için Ölmez ve Ediş’in cesetlerini teşhis etti ve Andaç Köyü’ndeki yakınlarına haber verildi.

Sevahir Bayındır: Provokasyon

Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelin ekipler, cesetlerin çevresinde güvenlik önlemi alarak kimseyi yaklaştırmadı. Olay yerine gelen savcının ilk incelemesinden Necman Ölmez ile Ferhat Ediş’in göğüslerine birer kurşun sıkıldığı ve başları taşla ezilerek öldürüldüğü saptandı. Cesetler otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, olay yerine gelerek ilgililerden bilgi aldı. Öldürülen Ölmez ile Ediş’in DTP üyesi olduğunu söyleyen Bayındır, cinayetlerin provokasyon olduğunu söyledi.

Valilik: Celep cinayeti

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Olayın hayvan alım satımı ve buna bağlı maddi menfaat temini amacıyla işlenmiş olabileceği değerlendirilmekte olup, savcılığı tarafından detaylı soruşturma devam etmektedir” denildi.

‘Derin devlet işbaşında’

DTP lideri Ahmet Türk, 2 partilinin öldürülmesinin provokasyon olduğunu söyledi: “Derin devlet yine iş başında. Süreci baltalamaya yönelik bu cinayet, derin ( koyu, yoğun, dip ) devletin devrede olduğunu gösteriyor. Barış sürecinin yoğunlaştığı bugünlerde bunu istemeyenlerin, engellemeye yönelik eylem ve hareketler içerisinde olacağını söylüyordum. Amacımız, bütün bu provokasyonlara rağmen barıştan yana ısrarcı olmaktır.” Aynı bölgede 2 yıl önce 12 kişinin öldürüldüğünü hatırlatan DTP’li Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, öldürülenlerden Necman Ölmez’in kardeşi ve yeğeninin PKK’da olduğunu belirterek şu iddialarda bulundu: “Son zamanlarda bu bölgede dehşet veren insanın içini ürperten dedikodular dolaşıyor. Çeşitli bölgelerden getirlidikleri belirtilen karma bir korucu timi oluşturulduğu ve köylü halkın tehdit edildiği söyleniyor. Bu karma korucu timine de ’Hançer Timi’ adını koymuşlar” dedi.

Hiç yorum yok: