29 Temmuz 2009 Çarşamba

İşte dünyanın en küçük cep telefonu

te-dnyann-en-kk-cep-telefonu.jpg

Modu adlı firma tarafından üretilen, 7.2 x 3.76 x 0.78 cm boyutlarında olan ve sadece 40 gram ağırlığındaki telefonun, Guinness rekorlar kitabına, "dünyanın en küçük ve hafif telefonu" olarak geçtiği bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Telefon 2 GB'lık hafızaya sahip ve 130 dolar fiyatla piyasaya sürüldü. İsrailli telekomünikasyon şirketlerinden Cellcom, yılın sonuna doğru, piyasaya tam açılmadan önce, sınırlı sayıda telefonu müşterilerine sunacağını duyurdu.

Telefonun İsrail'den sonra ( bilahare, ileri, ahir ) güneydoğu Asya ülkeleri piyasalarına verilmesi bekleniyor. Ancak Amerikan piyasası ile Avrupa ülkelerindeki satışıyla ilgili henüz tarih belirlenmediği kaydedildi.

Modu yetkilileri, amaçlarının taşıması ve kullanımı kolay, sadece konuşma ve mesaj ( ileti, düşünce ) gönderme gibi temel fonksiyonlara sahip ( malik, ehil, mevla ) bir ( birleşik, aynı, sadece ) cihaz üretmek olduğunu belirtti.

Modu sözcüsü Oded Todoros, "İnsanların ihtiyaç duymadıklarını söylediği fonksiyonlardan yüzde 80'ini eledik" diye ( niteleyerek, sanarak, diyerek ) konuştu. Müzik dinleme, resim ( levha, fotoğraf, tören ) çekme gibi ( üzere, kabil, kabilinden ) fonksiyonlar, istendiği takdirde, telefona sonradan monte edilebilecek aparatlarla sağlanabilecek.

Hiç yorum yok: