11 Haziran 2007 Pazartesi

Diş teknolojisinde yeni çağ

Diş Doktoru Alper Üke, diş sert dokusunda kullanılan Dentalr Lazer tekniğinin yeni ve pahalı bir teknik olduğunu ve bu tekniğin Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bile hekimlerinin henüz yüzde 3'ü tarafından uygulandığını söyledi.
Üke, sert dokunun üzerine uygulanan lazer ışının gözle görünmediğini ve özel eğitim almış hekimlerce belli güvenlik protokollerine uyularak uygulandığını ifade etti. Tedavi sırasında koruyucu gözlükler takıldığına dikkat çeken Üke, gelecekte teknik daha da gelişip ucuzladığında yaygınlaşacağını belirtti. Konuya ilişkin İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Üke, diş lazer teknolojisindeki bazı haberlerin yanlış anlaşıldığını, bazı hekimlerin de konuyu yanlış değerlendirdiğini kaydederek, son yıllarda Diş Lazer Teknolojisi ile yeni bir çağın başladığını anlattı. Üke, yeni teknikle klinikte ağız kamerası ile hasta ağız fotoğraflarının tedavi öncesi ve sonrası digital olarak hasta dosyasına kaydedildiğini ve hasta takibi ve check-up'ların digital ortamda yapıldığını belirtti.

Üke, Dental Lazer tedavisinin 'çürüklerin temizlenmesi, dişeti tedavisi, kanal tedavisi, abse tedavisi, diş hassasiyet tedavisi, dişlerin boyunu uzatma, diş ve diş eti ameliyatları, kemik içindeki gömülü dişlerin çekilmesi, aft ve ülserin tek seansta tedavisinde' uygulandığını kaydetti. Lazer uygulamasının çok güvenli olduğunu ifade eden Üke özellikle anesteziden çekinen çocuklar ve yetişkinler için en iyi seçim, tansiyon ve kalp hastaları için de ideal olduğunu belirtti. Tedavi sonrasında iyileşme süresinin de çok hızlı olduğunu ifade eden Üke, "Dokularda yanma, ısınma, tahribat ve enfeksiyon yapmaz. Dişeti ve tedaviler sonrası ağrı ve komplikasyon oluşmaz. Ayrıca iğne gerekmediğinden birçok tedaviyi aynı anda tamamlamak mümkündür" dedi.



Mavi forum

Hiç yorum yok: