8 Nisan 2007 Pazar

Agiz kokusuna karsi elma

ADANA (IHA) - Saglikli beslenmede sanilandan daha fazla faydali olan elmanin, agiz kokusunu da giderdigi bildirildi.

KBB Uzmani Opr. Senol Civelek, icerisinde bircok mineral ve vitamin bulunduran ve su icerigi bol olan elmanin agiz kokusunu giderdigini belirtti. Civelek, yemeklerden sonra yenen elmanin, cogu zaman dis fircalamak kadar etki yaptigini, cunku elma cignenirken dislerin arasinin cok iyi sekilde temizledigini vurguladi. Her ogunden sonra elma yenmesini tavsiye eden uzmanlar, bagirsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanin diger faydalarini soyle siraliyor:

"Zayiflamak icin: Elmada sadece 50 kalori vardir ve icindeki petkinden dolayi doyurucudur. Zayiflamak icin mukemmel bir meyvedir. Dusuk kalorili oldugu icin sismanligi onler, kan sekeri duzeyini ve yuksek tansiyonu olumlu bir sekilde etkiler.

Kabizlik icin: Ogle yemeginden once yenen bir elma, bagirsakta bakterilerin cogalip azalmasini ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabizligi onler.

Bagisiklik icin: Elmadaki C vitamini vucudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soguk alginligi virusleri vucuda giremezler.

Disler icin: Yemeklerden sonra yenen elma, cogu zaman dis fircalamaktan daha iyi etki yapar. Cunku elma cignenirken dislerin arasi cok iyi bir sekilde temizlenir.

Kolesterol icin: Elmadaki petkin maddesi, zararli kolesterolu dusurur; atardamarlari koruyan faydali kolesterolu yukseltir.

Kalp icin: Elmadaki etkili maddelere yeni kesfedilen "phenylalanin" maddesi vucutta bulunan ve kalbin calismasinda destek olan Q enzimini faaliyete gecirir.

Demir eksikligi: Demir, C vitaminiyle birlestiginde organizma tarafindan mumkun oldugunca iyi sekilde alinir. Elmada her ikisi de vardir."

Hiç yorum yok: