6 Haziran 2007 Çarşamba

Dikkat! Meyveyi yemekten hemen sonra tüketmeyin!

Meyvenin büyük bir kısmının bağırsakta sindirildiğini ifade eden uzmanlar, meyvenin ara öğünlerde ya da aç karna tüketilmesinin vücuda daha faydalı olduğunu belirtiyor. Alışkanlık haline gelen yemekten hemen sonra meyve yemek ise yanlış. Meyvelerin çok büyük bir kısmı ince bağırsakta sindiriliyor. Meyve, yendikten birkaç dakika sonra ince bağırsaklara geçerek şekerini orada bırakıyor.

SİNDİRİMİ KOLAY

Fakat mide doluysa meyveler bir süre midede kalıyor ve mayalanmaya başlayarak rahatsızlık veriyor. Tok karına meyve yendiği zaman geğirme, mide şişmesi ve tuvalet ihtiyacı hissi gibi etkiler görülüyor. Meyvenin, sindirimi için en az enerji harcanan yiyecek olduğunu belirten Diyetisyen Ayfer Akar, uygun zamanda tüketilen meyvenin kilo vermede ve diğer yaşam aktiviteleri için gerekli enerjinin temininde sağlanmasında önemli bir yeri olduğunu vurguluyor.

Mavi forum

Hiç yorum yok: