3 Haziran 2007 Pazar

Artık gençliğe dönüş zamanı



'Anti-aging' tedavi, erkeklere ve kadınlara, gençlik yıllarındaki canlılık ve enerjilerini yeniden kazandırdığı gibi, daha sağlıklı, uzun bir hayat sürmelerini de sağlıyor. Uygulanan gençleştirme tedavisi ile kişi kendisini ortalama 20 yaş genç hissediyor ve aktiviteleri 20 yıl öncesi gibi oluyor.

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, özellikle ABD'de yoğun ilgi gören 'Anti-aging' tedavi, yaşlanmayı önlemek ve geciktirmekle kalmayıp, yaşlanma sürecini tersine çevirip, gençleşme ve yenilenmeyi de sağlıyor. Tedavinin dört önemli öğesinden birincisi olan estetik cerrahiyle, yaşlanmanın deri ve deri altı yağ dokusundaki olumsuz etkileri düzeltiliyor. Diğer öğe de, eksik hormon seviyelerini düzeltmeyi amaçlayan endokrinoloji yani hormon bilimi. Üçüncü öğe uygun beslenme yani diyet programı. Dördüncü öğe ise kondisyon arttırmaya yardımcı olan fiziki egzersiz programları. Bu dört öğe dışında jinekoloji, üroloji, kardiyoloji, nöroloji ve değişik laboratuarlar da, kendi dalları ile ilgili problemlerin çözümünde tedavi programı destekliyor. Elde edilen laboratuar test sonuçları, Anti-Aging Clinic Hekimleri Konseyi'nde değerlendiriliyor ve gerekli tedavi dozu kararlaştırılıp uygulanıyor.

Biyolojik dozları aşmadan ve birlikte verildiğinde daha etkili olan hormon modülasyon (hormon seviyelerinde düzenleme) tedavisi ile sportif egzersizler ve özel beslenme programları uygulandığında, hastalarda, mental aktivitelerde çarpıcı bir yükselme, hafıza ve konsantrasyon gücünde artma, immün sistemde güçlenme ile hastalıklarla mücadelede etkinlik, adale kitlesinde yüzde 8'lik artışla birlikte, yağ kitlesinde yüzde 15'lik azalma, fiziki kondisyonda iyileşme, zindelik, canlılık, deride kalınlaşma ve gerginlik yanında cinsel performanslarda artış görülüyor.

Tedavi programı süresi kişiden kişiye değişmekteyse de, bazıları kendilerindeki değişimi birkaç hafta içinde hissedebiliyorlar. Uzmanlar, uygun sonuçları alabilmek için 3-6 ay beklenmesini öneriyor.

Yapılan uygun hormon düzenleme tedavisi sonucu, hastaların yorgunluk hislerinde azalma, fiziki aktivitede artış, karamsarlık, yılgınlık ve sinirliliğin ortadan kalkması ve uyku problemlerinin çözülmesi gibi belirtileri ilk olarak hissetmeye başladıklarını ifade eden uzmanlar, programın estetik cerrahi, uygun egzersizler ve besin düzenlemeleri bölümüne başlamak için herhangi bir yaş sınırı bulunmadığını bildiriyor.

Uzmanlar, tedaviye, isteyen her yetişkinin her yaşta başlayabileceğini vurgulayarak hormon üretimi azalmaya başlayıncaya kadar, hormonal modülasyon tedavisine gerek duyulmadığını kaydediyor. Uzmanlar, estetik düzeltmelerin ise tedavi öncesi veya tedavi sırasında yapılabileceğini de belirtiyor.


Mavi forum

Hiç yorum yok: