25 Aralık 2007 Salı

"Xenical" geri çekiliyor

Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş'den yapılan açıklamada, ''Xenical 120 Mg'' adlı zayıflama ilacının bazı serilerinin Türkiye'de piyasadan çekilmesi doğrultusunda alınan karar gereğince gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Firma tarafından, "Sağlık Bakanlığı'nın 'Xenical 120 Mg' adlı zayıflama ilacının bazı serilerinin eczanelerden çekilmesini istediği"ne yönelik habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Roche İlaç tarafından ithal edilen ürünün Türkiye'de satışa sunulan üç farklı serisinin çözünme hızında limit dışı bir durumun saptandığı belirtildi.

Bu durumla ilgili olarak Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş. yönetimi tarafından ilgili otoritelere daha önce gerekli bildirimlerde bulunulduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yukarıdaki saptamaya rağmen söz konusu serinin güvenilirlik riski taşımadığını önemle vurgulamak isteriz. Ülkemizde ürünün piyasadan çekilmesi doğrultusunda alınan karar gereğince kurumumuz tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır.

Önemle vurgulamamız gereken bir diğer nokta ise alınan karar gereğince ürünün yalnızca üç serisi piyasadan çekilmekte, ilacın diğer serilerine ilişkin bir geri çekilme kararı bulunmamaktadır."
 
Roche firmasının talebi üzerine Bakanlığın yayımladığı genelgede ilacın ürün kalitesi, güvenilirliği ve etkinliği bakımından 'sorun yaratacağı' belirtildi.
 
Buna göre Xenical isimli ilacın M1209, M1221 ve M1251 serileri piyasadan çekilecek. Zayıflama amacıyla kullanılan ilacın kutusu 63,5 YTL'den satılıyor.

Hiç yorum yok: