8 Nisan 2007 Pazar

Spor degil, iyilik melegi!

Tum dunyada buyuk ilgi goren ve sadece 30 dakika suren spor programini ilk kez Turkiye'ye getiren B-Fit, her yastan ve her gelir duzeyinden kadinlara, duzenli ve sistemli spor yapma aliskanligi kazandirmayi hedeflliyor.

B-Fit nedir?
B-Fit, muzik esliginde kisinin kendi itme ve cekme gucuyle kullandigi aletler ile toplu halde yapilan ozel bir spor programi.
Nasil yapilir?
Her biri vucudun farkli bolumlerini calistiran toplam 9 aletin bulundugu sisteme istasyon calismasi deniyor ve her gelen uye bos olan bir istasyondan gruba katilabiliyor. Belirlenmis surelerle ve sirayla aerobik ve aletli calismalarin birlesmesiyle gerceklestirilen bu spor programi toplam 30 dakika suruyor, esneme hareketleriyle de sona eriyor.

30 dakikanin onemi ve yararlari
'30 dakika'da yapilan aerobik ve kas gelistirici spor; kaslarin sekillenmesini ve kuvvetlenmesini, dayanikliligin artmasini, yorgunlugun azalmasini, performansin yukselmesini, kemik yogunlugunun korunmasini, kas ve eklem yaralanmalarinin ve sakatlanmalarinin onlenmesini, durusun gelismesini ve kan dolasiminin kolaylasmasini sagliyor.

Bircok hastaligin tedavisine de destek olan bu spor programi ile erken olum riskini azaltmak, diyabet, yuksek tansiyon, bagirsak kanseri ve kronik kalp hastaligi riskini azaltmak, ideal kiloyu korumak, saglikli kemiklere, kaslara ve eklemlere sahip olmak da mumkun.

Calisma sirasinda vucuda uygulanan yuklenme suresinin uzun ve siddetli olmamasi, her yasta ve seviyede kisinin bu spor programini uygulamasina firsat veriyor. Kisinin kendi itme ve cekme gucuyle kullanilan aletler, var olan kaslara bicim verip sekillenmesini ve Osteoporoz olusmasini engelliyor. Muzik ve ritm esliginde yapilan egzersizler ise kaslarin ritmik kanlanmasini saglayarak kalp ve dolasim sistemine de yardimci oluyor.

Zamanim yok diyenler icin buyuk firsat!
Dolasim ve kas gelistirme hareketlerini bir arada gerceklestirerek 30 dakikalik bir antrenmandan en verimli ve en hizli sonucu almayi saglayan bu programla “spor yapmak icin zamanim yok” diyenlere firsat doguyor. Ayrica gencinden yaslisina kadar genis yas araligina uygun olan programda, kisi, kendi itme ve cekme gucu sayesinde zorlanmadigi icin programa herhangi bir yas sinirlamasi da konulmuyor.

Kilosundan, formsuzlugundan ve yasliligindan dolayi utanan ve/veya spor yapmayi beceremeyecegini dusunenler ise; ayri bir beceri gerektirmeyen aletler sayesinde spora karsi negatif olan yaklasimlarini pozitife ceviriyor. Ayrica muzik esliginde yapilan egzersizlerle kisi, hem spor yapiyor, hem mutlu oluyor ayni zamanda da egleniyor.

Rehabilitasyon icin de uygulanabilir
Fizik tedavi amacli da kullanilabilen bu aletler sayesinde kisinin dogustan veya sonradan herhangi bir nedenle olusan kalici veya gecici fonksiyonel kapasite kaybinin tedavi edilmesi veya rahatlatilmasi bu spor programiyla mumkun olabiliyor.
B-Fit spor programi; Istanbul (Yildiz, Acibadem ve Bostanci), Izmir (Uckuyular ve Narlidere) ve Bodrum'daki (Oasis) subeleriyle toplam uc ilde hizmet veriyor.

Hiç yorum yok: