12 Ocak 2008 Cumartesi

Ýstanbul’da 7, Çukurca’da 6 PKK’lý yakalandý

ANKARA - İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Ümraniye, Küçükçekmece ve Bağcılar’da 3 ayrı adrese operasyon yaptı.Terör örgütü PKK/Kongra-Gel’in kamplarında bomba ve sabotaj eğitimi alarak, sansasyonel eylem yapmak için İstanbul’a gönderildikleri bildirilen kişilere yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalar çerçevesinde Ümraniye, Küçükçekmece ve Bağcılar’daki 3 ayrı adrese operasyon yapan ekipler, terör örgütüyle bağlantılı olan ve bombalı eylem yapmak istedikleri öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin üstlerinde ve yakalandıkları evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

PKK GENÇLİK SORUMLUSU YAKALANDI
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde aralarında terör örgütü PKK’nın sözde gençlik yapılanması bölge sorumlusunun da bulunduğu 6 kişi yakalandı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ile Hakkari ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, “Hakkari, Şırnak, Mersin ve İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden lise ve üniversite çağındaki gençleri kandırarak terör örgütü PKK’ya katılmaya teşvik eden, kamplarına eleman gönderen ve propagandasını yapan örgüt mensuplarına yönelik” ortaklaşa bir operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda Çukurca’da aralarında PKK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması bölge sorumlusunun da bulunduğu 6 kişi yakalandı. Yakalananlardan adli makamlara sevk edilen F.O, N.B ve G.Y “Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak’ iddiasıyla tutuklandı, N.K ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. R.Y. ve D.K. hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Şırnak’ta 2 terörist teslim oldu, Şırnak ve İstanbul’da 2 terörist yakalandı. Böylece son iki gün içinde yakalanan ve teslim olan PKK’lı sayısı 18’e yükseldi.

Bu arada, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Hiç yorum yok: