12 Ocak 2008 Cumartesi

En büyük hastane Ýkitelli’ye yapýlacak

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etiler Dünya Göz Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada “Sağlıkta Dönüşüm” projesiyle ilgili çeşitli bilgiler verdi. Proje kapsamında son beş yılda hastanelerdeki yatak sayısının 10 binden 22 bine yükseltildiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, 305’i hastane ve ek bina olmak üzere 912 sağlık yatırım hizmeti yapıldığını belirtti.Herkesin istediği hastaneye gitmesini hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, “Hedefimiz şu; Bu ülkede herhangi bir sosyal güvence kartı elinde olsun olmasın, biri doğum mu yapacak, hemen istediği hastaneye gidecek, orada bu çocuk İnşallah dünyaya gelebilecek. 18 yaşına kadar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakacak. Bunu batılı yapıyor da Türkiye Cumhuriyeti niye yapmasın?” dedi.

’REHİN ALANIN ALNINI KARIŞLARIM’
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”(Parası olana bakarız, parası olmayan başının çaresine baksın”, yok böyle bir şey. Göreve geldik, hastanelerden rehine toplanıyordu. Ama şu anda bir tane böyle rehine gösteremezsiniz. Niye? Benim vatandaşımı hastanede rehin alacak olanın alnını karışlarım.”

KENT HASTANESİ DÖNEMİ
Kent hastaneleri kurmak istediklerini belirten Erdoğan, “En büyük sağlık kenti İstanbul’da Atatürk Stadının yanında, İkitelli’de 1 milyon 400 bin metre karelik alanda Türkiye’nin en büyük hastanesini kuracağız. Şu anda projesi hazırlanıyor” dedi.

Türkiye’nin sağlık mimarisinin pek ileri durumda olmadığını belirten Erdoğan, bu konuda özel bir hassasiyetle bu işi yaptıklarını ve orada devasa bir hastane kuracaklarını kaydetti.

Bunun Ankara’da da aynı şekilde yapılacağını, iki ayrı yerde arazi tespitlerinin yapıldığını, proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, İstanbul’un Anadolu yakasına da yine büyük bir hastane kuracaklarını bildirdi.

‘SEN HASTANEYİ YAP, BİZ KİRALAYALIM’
İşadamlarına sağlık sektörüne yatırım yapma çağrısında da bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: “Müteahhit firmalarımız, girişimcilerimiz, eğer sağlık sektöründe çalışma yapmak istemiyor, ama imkanın var yatırım yapmak istiyorsan, gel bir hastane kur. Biz devlet olarak senden burayı 25-30 yıllığına kiralayalım. ‘Sadece binayı yapayım’ dersen, biz sana proje verelim, gel sen binayı yap, biz donanımını yaparız. Senden 25-30 yıllığına burayı kiralayalım.”

‘BENİM VALİM GEREKİRSE HASTAYLA DA İLGİLENECEK’
Erdoğan, daha önce yaptığı “Benim valim gerekirse kömür dağıtacak” şeklindeki açıklamasını sağlık için de yineleyerek, şunları söyledi: “Herkes belki Tayyip Erdoğan ulaşamayabilir. Onun için bazen söylüyorum, yazılı ve görsel medyamız da bizi bu konuda dalgaya alıyor. Ben de diyorum ki, ‘Gerekirse benim valim, kömür kamyonunun şoför mahalline oturup, fakiri fukarayı bulacak, kömürü dağıtacak.’ Gerekirse benim valim, kaymakamım, il sağlık müdürüm, atlayacak arabasına, nerede acaba rahatsız bir hasta var, onunla teke tek ilgilenecek.”

Hiç yorum yok: