12 Ocak 2008 Cumartesi

Gazze’de Amerikan okuluna 2 günde 2 saldýrý

KUDÜS - Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’daki Amerikan okulu, 48 saat içinde ikinci kez kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.Maskeli, silahlı saldırganların okula girerek, çocukların servis araçlarından bazılarıyla bir özel aracı yaktığı, servis araçlarından birkaçını ve okuldaki bilgisayarları götürdüğü bildirildi.

Okul Müdürü Ribhi Salim, maskeli ve silahlı militanların, sabaha karşı girdikleri okulda, bir saat kalarak büyük zarar verdiklerini söyledi. Salim, saldırganların giderken, okul servis araçlarından 6’sını ateşe verdiklerini, okula yerleştirdikleri bir patlayıcınınsa etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ribhi Salim, bunun eğitime yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Hamas hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İhab Hüseyin, saldırıyı kınadıklarını belirterek, bunun ABD Başkanı George Bush’un ziyaretiyle ilgili olabileceğini söyledi. Hüseyin, sebebi ne olursa olsun, bunun tepki göstermenin bir yolu olmadığını ve suç oluşturduğunu kaydederek, olayla ilgili soruşturma açtıklarını bildirdi.

Bush’un İsrail’e geldiği günün gece yarısı okul yine kimliği belirsiz saldırganlara hedef olmuş; saldırganlar, okula RPG mermisi atarak, büyük zarar vermiş ve tüm camların kırılmasına neden olmuştu.

Okul, yaklaşık 9 ay önce de yine saldırıya uğramıştı.12.01.2008 15:56:33

Hiç yorum yok: