12 Ocak 2008 Cumartesi

Clinton’dan siyahlara: Hillary’yi destekleyin

NEW YORK - ABD’nin eski başkanı Bill Clinton, siyah seçmenlerin, Demokrat Parti adayları eşi Hillary Clinton ve seçilmesi durumunda ilk siyah başkan olacak Obama arasında bir tercih yapmakta zorlanacaklarını kaydetti.“Eğer Senatör Obama’ya oy vermeyi tercih ederseniz, buna saygı duyarım çünkü bu Afro-Amerikan toplumda büyük bir gurur kaynağı olacak, olmalı. O, etkileyici bir adam” diye konuşan Bill Clinton, yine de siyah seçmenlerin, politikaları ve Senato’daki çalışmaları nedeniyle eşini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Bill Clinton, eşi Hillary Clinton’la ilgili olarak, “Onun, yaşamınız ve geleceğiniz için daha iyi olacağını iddia ediyorum. Ve şimdi, başkan olmaya en hazır kişiyi seçmeliyiz” diye konuştu.

Clinton, daha önce Barack Obama’nın başkanlık kampanyasındaki sözlerini “peri masalı” olarak nitelemesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Kampanyasında, peri masalı olan hiçbir şey yok. Kampanyası son derece gerçek, güçlü ve kazanabilir” dedi.

Clinton, geçtiğimiz hafta dile getirdiği, Obama’nın sözlerinin tamamen “peri masalı” olduğu yönündeki eleştirisiyle Obama’nın “Irak savaşı hakkındaki görüşleri ve Irak’ı herkesten daha doğru değerlendirdiği yönündeki iddiasını” kastettiğini, bunun onun şahsına yönelik bir saygısızlık işareti olmadığını kaydetti.

Bill Clinton, gazetecilerin Obama’yı savaşa karşı çıkan tek Demokrat adaymış gibi sunmalarına karşı çıktığını belirtti.

Hiç yorum yok: