12 Ocak 2008 Cumartesi

Ýstanbul’da 7 PKK’lý yakalandý

ANKARA - İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Ümraniye, Küçükçekmece ve Bağcılar’da 3 ayrı adrese operasyon yaptı.Terör örgütü PKK/Kongra-Gel’in kamplarında bomba ve sabotaj eğitimi alarak, sansasyonel eylem yapmak için İstanbul’a gönderildikleri bildirilen kişilere yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalar çerçevesinde Ümraniye, Küçükçekmece ve Bağcılar’daki 3 ayrı adrese operasyon yapan ekipler, terör örgütüyle bağlantılı olan ve bombalı eylem yapmak istedikleri öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin üstlerinde ve yakalandıkları evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan 7 kişi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Şırnak’ta 2 terörist teslim oldu, Şırnak ve İstanbul’da 2 terörist yakalandı. Böylece son iki gün içinde yakalanan ve teslim olan PKK’lı sayısı 6’ya yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak’ın İdil ilçesinde, 1 terörist dün güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise dün 1 terörist teslim oldu.

Mardin’in Dargeçit ilçesi dağlık arazi kesiminde dün arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerince, teröristlerce kullanılan 3 ayrı sığınakta 1 adet el bombası muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Batman’da dün 1 terörist teslim olmuş, Hakkari’de de 1 terörist yakalanmıştı.

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir terörist dün güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Güvenlik güçleri, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de bir teröristi yakalamıştı.

Bu arada, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Hiç yorum yok: