12 Ocak 2008 Cumartesi

‘Kanla boyanan bayrak’a inceleme

İSTANBUL - Taraf gazetesinin haberine göre, Kırşehir’de bir grup lise öğrencisinin kendi kanlarıyla çizdiği Türk Bayrağı’nı Genelkurmay’a göndermeleri ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da bunu “Biz böyle büyük bir milletiz” diyerek onaylaması tartışma yarattı. Kırşehir Valiliği konuyu incelemeye aldı.Kırşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kaya, Taraf’a kendilerinin de valiliğin de konuyu incelemeye aldığın belirterek şunları söyledi: “Biz derhal konuya el attık ve soruşturduk. Şimdi elimizde bununla ilgili rapor var. Öğrenciler bu işi okul dışında yapmışlar. Her iki okulun müdürü de dinlendi. Her iki idarecimize de bundan neden üst yönetimin bilgisi olmadığı soruldu. Müdürlerimizin ikisi de bu olaydan kendilerinin de haberleri olmadığını söyledi. Sayın valimiz Ankara’da ama konuyla ilgili bilgisi var. Ve her iki okul yöneticisiyle telefonla da görüştü.”

YÖNLENDİREN VAR MI?
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kaya, “Öğrencilerin ifadesine başvuruldu mu?” sorusu üzerine de “Henüz değil. Ancak sadece iki okul değil, başka okullardan da çocuklar varmış. Ama sadece çocukların kendi kararları mı yoksa onları yönlendiren olmuş mu, bu önem kazanır. Tüm bunlar hafta başından itibaren netleşir”.

VAHİM OLAY
Kanla yapılmış bayark olayına, özellikle Genelkurmay Başkanı’nın tutumuna Prof. Dr. Baskın Oran şu tepkiyi gösterdi:

“Bu çocukların kendi vücutlarını kanatarak böyle bir şey yapmış olmaları ürpertici. Ama asıl vahim olan Genelkurmay Başkanı’nın kanla yapılmış bayrağı çok makbul sayması. Çünkü kan meselesi daha önce her fırsatta çokça gündeme getirildi ve buna şimdi de devam ediliyor.

Bu konu, “Türk milleti” dediğimiz olayın kan üzerine oturup oturmadığı meselesini de akla getiriyor. Kürt’e, Ermeni’ye, Yahudi’ye hakaret ettiğinde 301’den yargılanmıyorsun. Bu son olay bu anlayışın da şaşmaz göstergesi. Genelkurmay Başkanı’nın yol açtığı bu vehamet, aslında milliyetçi şartlandırmanın nasıl ilkokul çocuklarına kadar yaygınlaştığını gösteriyor.”

Kırşehir’de bir grup öğrenci, Hakkari Dağlıca’da şehit edilen 13 askerin anısına, parmaklarından akıttıkları kanlarla yaptıkları Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a göndermişti.

ÇERÇEVELETİP BÜYÜKANIT’A GÖNDERDİLER
28 Kasımda bir araya gelen Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye’de meydana gelen terör olaylarına tepki göstermek amacıyla parmaklarından akıttıkları kanlarla Türk bayrağı yaptılar. Gençler daha sonra kanlarından yaptıkları Türk bayrağını çerçeveleterek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a gönderdiler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen “Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası”nın finalinde yaptığı konuşmada, öğrencilerin kanlarıyla yaptığı Türk bayrağından söz etmişti. Orgeneral Büyükanıt, duygularını şöyle dile getirmişti:

“Bakın şimdi size bir şey göstereceğim. Bu bir Türk bayrağıdır. Bir özelliği var. Bir grup genç tarafından kanlarıyla yapılmıştır. Biz büyük bir milletiz. Ve gerçekten şehitlerimiz kutsal amaç uğruna şehit olmuşlardır, yaşadığımız ülkenin birlik ve bütünülüğünü koruyabilmek için... Onların aileleri bizlere emanettir. Onlara gözümüz gibi bakmamız lazım.”

Hiç yorum yok: