1 Mayıs 2007 Salı

4 haftalik mini etek egzersizleri

Havalar bir turlu isinmadigindan, minileri de iyice unuttuk. Oysa modacilara bakilacak olursa, mini etekler bu yazin olmazsa olmazlari arasinda yer aliyor. Tabii mini etek giymenin herkesin harci olmadigini dusunerek, yildizlarin, ya da mankenlerinki gibi incecik bacaklariniz olmadigindan yakinabilirsiniz. Ancak yaza kadar bacaklarinizi mini eteklere hazirlamaniz mumkun.

Yuksek yogunluklu ve guclendirici etkisi olan egzersizler, bacaklarinizi formda tutmak icin en ideal yoldur. Ancak bu egzersizleri her gun yapmaniz da sart.

Eger bacaklariniz kalin ve kisaysa, uzayip giden bacaklara ozenmenin pek bir anlami yoktur. Ancak calistirdiginiz takdirde, bacaklarinizi sekle sokmak da mumkun.

Yuzme, bisiklet ve yuruyus, hem yag yaktiklari, hem bacaklari ve popoyu sikilastirdiklari, hem de bunlari vucudu kalinlastirmadan yaptiklari icin en ideal sporlardir. Bunun yani sira rollerblade de, basen ve bacaklari calistirdigindan son derece etkilidir.

Bacaklarinizin 3 hafta kadar kisa bir surede sikilasmasini istiyorsaniz, bu hareketleri haftada en az 3 kez yapin. Belli sayida setler yapmak yerine, artik devam edemeyecek kadar cok yorulana degin tekrar ederek hareketlerin etkisini artirabilirsiniz.

Baldirlari sekillendirmek icin
Bacaklarinizi 90 cm kadar acin, ayak parmak uclariniz disari baksin, ellerinizi kalcalariniza koyun. Ust bacaklariniz yere neredeyse paralel olana dek dizlerden kirin. Daha sonra elinizden geldigince cok parmak ucuna kalkip inin. Bu, bacaklariniz icin mukemmel bir egzersizdir ve baldirlarinizi da inceltir.

Bacaklarinizin ic kisimlarini inceltmek icin
Sag yaniniz uzerine yatin ve sol bacaginizi sag bacaginiz uzerine atarak onunuzde durmasini saglayin. Daha sonra sag bacaginizi uzatarak yerden yavasca 30 cm kadar kaldirin. Bunu yaparken sag bacaginizi dizden hafifce kirik tutun. Hareketi yaparken bacaginizin ic kismindaki kaslari kullanmaya ozen gosterin. Daha sonra bacaginizi yavasca indirin. Zaman icerisinde hafif agirliklari da egzersize katabilirsiniz.

Siki dizler icin
Bacaklarinizi omuz genisliginde acarak ellerinizi kalcalariniz uzerine koyun. Sol bacaginizla, ileri dogru elinizinden geldigince uzun bir adim alin. Daha sonra dizden krin. Boylece sol ust bacaginiz yere paralel ve sol diziniz de tam olarak ayak bileginizin uzerinde olacaktir. Baslangic pozisyonuna donrerek sag bacakla tekrarlayin. Bu egzersiz, diz bolgesinde biriken inatci yag rezervlerini kucultur.

Bacaklarinizin dis kisimlarini inceltmek icin
Sag yaniniz uzerinde yatarak, bu bacagi 45 derecelik bir aciyla kirin. Yukarida kalan bacagi, ayaginizi gergin tutmaksizin onunuze dogru uzatin. Sol elinizden destek alarak agirliginizi one dogru verin. Daha sonra bacaginizi yavasca yukari kaldirarak 2 sayi sayin ve gene 2 sayi sayarak yavasca indirin. Bunu tekrar edebileceginiz kadar tekrar edin.

Ust bacaklarinizi inceltmek ve sikilastirmak icin
Bir duvarin onunde, duvardan yaklasik 60 cm kadar uzak durun. Sirtinizi duvara donun ve sanki bir sandalyeye oturacak gibi vucudunuzu alcaltin. Sirtinizi dik tutarak, ust bacaklariniz yere paralel olana degin comelin. Bacaklariniz iyice yorulana kadar pozisyonu koruyun. Bu hareketle, bacaklarinizdaki tum ust kaslari da calistirmis olursunuz.

Hiç yorum yok: