26 Mayıs 2007 Cumartesi

Oda ve oto kokuları için uyarı...

Oda ve oto kokuları için uyarı...

Sağlık Bakanlığı, izinsiz üretilen ve satılan, "oda ve oto kokuları"nın halk sağlığını tehdit ettiğini bildirilerek, vatandaşları izinsiz spreylerin kullanılmaması konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kapalı mekanlar ve araç içinin güzel kokması amacıyla kullanılan bu ürünlerin, bilinçli kullanılmadığında bir çok sağlık sorununu da beraberinde getirdiği belirtilerek, Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan piyasada satılan, oda ve oto kokularının halk sağlığını tehdit ettiği kaydedildi.

Hava aromatize amacıyla üretilen ve satılan bu ürünlerin denetimlerinin yanı sıra üretim ve ithal izinlerinin de Bakanlık tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, izin aşamalarında bu ürünlerin formülasyon bilgileri, orijinal sertifikaları, literatür bilgileri, analiz sertifikalarının belge bazında Bakanlık Temel Sağlık Genel Müdürlüğü'nce incelendiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlara, "Bu ürünlerin alınması sırasında, etiket bilgilerindeki uyarıları dikkate alın, Sağlık Bakanlığı'nın izin, tarih ve sayısının bulunup bulunmadığını kontrol edin ve izin almamış olan ürünleri satın almayın" uyarılarında bulunuldu.

Hiç yorum yok: