26 Mayıs 2007 Cumartesi

Dikkat! Isı değişimi hasta etmesin

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, hava sıcaklıklarında yaşanan değişiklikler ve gece ile gündüz arasındaki ısı farklılıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. İsmail Balık, şu anda okullar açılmadan önceki günlere göre, öksürük, aksırık, boğaz yanmasıyla kendini gösteren üst solunum yolu enfeksiyonları tablosunda artış görüldüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Balık, son günlerde, üst solunum yolu enfeksiyonu yapan virüslerden biriyle ilgili vaka sayısında artış olduğunu, buna salgın demenin yanlış olacağını söyledi.

Balık, Türkiye'de her yıl okulların açılmasıyla birlikte özellikle önce çocuklar arasında yayılan ve daha sonra yetişkinlere geçen virütik solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü, bu yıl da aynı seyrin devam ettiğini kaydetti.

Balık, özellikle hastalığı taşıyanların, öpüşmek bir yana tokalaşmaması gerektiğini vurgula*****, ''Ne kadar korunursak korunalım, vücut o virüse karşı duyarlıysa, o virüsü tanımıyorsa, bu duyarlı kişilerin üçte biri mutlaka enfeksiyonu alır. Bu yüksek bir orandır'' dedi.

Hiç yorum yok: