3 Mayıs 2007 Perşembe

Iste en kolay diyet

Cogu rejimler hizli sekilde kilo verdirir ve biraktiktan sonrada hizli bir sekilde kilolar yeniden alinir. Sonucta sagliginiz ve kendinize olan guveniniz sarsilir. "forma gir, formda kal" diyeti, oncelikle bir daha kilo alinmamasi icin izlenmesi gereken 4 asamayi iceriyor.

Genellikle bu diyeti uygulayanlar hafta ici rejime girip, hafta sonu serbest besleniyorlar. Haftada 2 kilo verdirmeyi amaclayan bu rejimi ideal kiloya ininceye kadar uygulayabilirsiniz. Bu diyet, beslenme aliskanliklarinizi duzenlemeyi ve daha sonra bunlari bir yasam tarzi haline donusturmenizi amacliyor. Asil hedef noktasi kilo kaybini kalici bir hale getirmek. 5 gunluk forma gir formda kal diyetini, zayiflamaya karar verdikten hemen sonra uygulayabilirsiniz. Bu rejimin bir diger ozelligi, esnek olusu. Yani 3 ana ogunde yiyeceklerinizi 6 ara ogune bolerek de alabilirsiniz.
Haftada 2 Kilo

5 gunluk "Forma Gir, Formda Kal" diyetini uygulayarak ve duzenli olarak egzersiz yaparak, her hafta 2 kilo verebilirsiniz. Bir ay boyunca bu rejimi uyguladiktan sonra, verdiginiz kilolari geri almamak icin su tavsiyelere uymanizda yarar var:

• Yagli sut yerine az yagli veya yagsiz sut icmeyi tercih edin.

• Alisveris yaparken uzerinde az yagli yazan yogurtlari tercih edin.

• Salatalariniza sos veya mayonez kullanmayin.

• Kasar ve tulum peyniri yerine az yagli beyaz peyniri tercih edin.

• Kizarmis yiyecekler yerine haslanmis veya izgara olanlari tercih edin.

• Kirmizi et yerine balik ve tavuk yiyin.

• Zengin soslu ve kremali yiyeceklerden uzak durun. Caniniz cok istediginde haftada bir kez olmak kosuluyla yiyebilirsiniz.
• Haftada dort gun en az yarim saat egzersiz veya yuruyus yapin.
Forma Gir Formda Kal Diyeti
Kahvaltilar

1. secenek - 1 bardak sut, 1 bardak meyva suyu, 1 orta boy muz.

2. secenek - 1 tas sutlu cornflakes, 1 kucuk dilim peynir,1 elma.

3. secenek - 1 kati pismis yumurta, 1 dilim recelli tost ekmegi, 1 kase meyveli yogurt

4. secenek - Yarim taze greyfurt, 1 cay kasigi bal, 1 dilim tost ekmegi, 1 kibrit kutusu buyuklugunde beyaz peynir.

5. secenek - 1 dilim kepek ekmegi, 1 cay kasigi tereyagi, 1 cay kasigi marmelat, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.

6. secenek - 1 bardak sut ve 3 cay kasigi kakao ile hazirlanmis sicak kakao, 2 diyet biskuvi ve iki cay kasigi krem peynir.

Ogle yemegi

1.
secenek - 1 domates, 50 gr. Dardanel ton baligi, 1 caykasigi mayonez, 1 kasik haslanmis misir, kivircik salata, 1 salatalik, 1 kasik zeytinyagi ve limonla hazirlanmis salata. Ardirdan 1 orta boy muz.

2. secenek - 2 ince dilim ekmegi, 2 cay kasigi tereyagi, 2 dilim peynirle hazirlanmis sandovicin yaninda 1 bardak portakal suyu ve elma.

3. secenek - 1 tas domates veya karisik sebze corbasi, uzerine krem peynir surulmus 1 dilim tost ekmegi, 1 dilim karpuz .

4. secenek - 1 kati pismis yumurta, 1 tabak yagsiz yesil salata, 50 gr. haslanmis tavuk eti, 1 portakal.

5. secenek - 1 tas yogurtlu corba (3 kasik haslanmis lapa pirince, 3 kasik yogurt ve bir miktar sicak su ilave ederek karistirin, uzerine nane serpin.) 2 adet izgara kofte, 1 tabak sogus dogranmis salatalik ve domates.

6. secenek - Balik snitzel (2 orta buyuklukte balik filetosunu galeta ununa batirarak hafif yagda kizartin), 1 tabak mevsim salata, 1 salkim uzum.

7. secenek - 80 gr. tavuk eti, 30 gr. kereviz, marul ve bir corba kasigi zeytin yagiyla hazirlanmis tavuk salatasi, 1 dilim ekmek, 1 armut.

8. secenek - 1 tabak domatesli spagetti (30 gr. spagetti makarnayi haslayin ,diger tarafta bir cay tabagi dilinmis kuru sogani yagda kavurun ve domatesi uzerine dograyarak sos haline getirin, makarnanin uzerine dokun),1 bardak ayran.

9. secenek - Izgarada kizartilmis 60 gr. Hamburger eti, 1 tabak sogus dogranmis domates ve salatalik, 1 elma.

10. secenek - 1 tas domates corbasi, 1 tabak lahana salatasi (50 gr. turp, 140 gr. kirmizi lahana, marul ve 1 corba kasigi zeytinyagi ile hazirlayin), 1 dilim kepek ekmegi.
Aksam yemegi

1. secenek - 1 tas mercimek corbasi, 100 gr. haslanmis tavuk, 1 tabak haslanmis sebze, vanilyali bir top dondurma.

2. secenek - 3 adet haslanmis sosisin yaninda 1 haslanmis patates, yesil sogan ve maydanozla hazirlanmis patates salatasi,1 kase meyveli yogurt.

3. secenek - 1 tas domates corbasi, 3 adet etli kabak dolmasi, 1 tabak meyve salatasi.

4. secenek - 1 tabak yagsiz makarna, 2 adet izgara balik, 2 top meyveli dondurma.

5. secenek - 2 yumurta, 100 gr haslanmis mantar, biraz peynir, maydanoz ve margarinle hazirlanmis mantarli omlet, 1 bardak ayran, 1 elma.

6. secenek - 1 tas sebze corbasi, 3 kofte, 1 tabak havuc salatasi, 1 seftali

7. secenek - 1 tabak menemen (2 kucuk domates, 1 yumurta, 1 yesil biber ve 1 tutam karabiber ile hazirlayin), 1 dilim kizarmis ekmek, 1 tas yogurt.

8. secenek - 80 gr. haslanmis alabalik, yaninda 1 tabak rendelenmis havuc ve 1 orta boy haslanmis patates.

9. secenek - 1 tabak ton balikli makarna (1 tabak haslanmis makarnanin uzerine 20 gr. taze tor baligini, 1 domates ve bir avuc maydanozu dograyin), 1 muz .

10. secenek - 1 tabak peynirli patates salatasi (100 gr. haslanmis patates, 1 dis sarmisak, 10 gr. dil peyniri, kivircik, maydanoz ve 1 corba kasigi zeytinyagi ile hazirlayin) , 2 grissini, 1 portakal.

Hiç yorum yok: