3 Mayıs 2007 Perşembe

Diyeti biraktiran bahaneler!!!!!!

Diyete baslayip zayiflayamadigi icin umitsizlige kapilanlarin, ''''''''Su icsem yariyor'''''''', ''''''''Cok az yiyorum, ama yine de kilo veremiyorum'''''''', ''''''''Kilolu olmam ailemden kaynaklaniyor'''''''' gibi bahaneler uydurduklari ortaya cikti.
Diyetisyen Esin Seker'e gore, diyetten kacanlarin ifade ettikleri bahaneler soyle siralaniyor:

- 'Cok az yiyorum, yine de kilo veremiyorum': Kalorisi dusuk yiyeceklerle beslenmek ve hareketli bir hayat surmekle istenilen olculere kolayca ulasabilirsiniz. Cok az yediginiz halde kilo veremediginizi dusunuyorsunuz. Peki simdiye kadar hic yediginiz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gun boyunca yediklerinizin listesini tutsaniz, dusundugunuzden cok daha fazla yediginizi goreceksiniz. Belki de cok fazla abur cubur yiyorsunuz ve bunlari normal yiyeceklerden saymadiginiz icin az yediginizi dusunuyorsunuz.

- 'Sevdigim yiyeceklerden vazgecmek istemiyorum': Diyet yaparken sevilen yiyeceklerden vazgecmeye gerek yok. Ancak cikolata, patates cipsi ve dondurmadan vazgecemeyenler, bu yiyeceklerden az miktarda ve cok sik olmamak kaydiyla yiyebilir. Bir an icin kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgecmeniz riskini de goz onunde bulundurmaniz gerekiyor.

- 'Daha once pek cok kez denedim, ama basarili olamadim': Diyet yapmayi daha once deneyip basarisizliga ugrayan insanlarin olabilir. Sakin vazgecmeyin, gecmis tecrubelerinizden de ders alarak hatanizi fark etmeye calisin. Diyetiniz sirasinda, cok kati kurallar mi koydunuz. Kisa zamanda cok fazla kilo kaybetmek mi istediniz, bir baskasi istedigi icin mi diyete basladiniz. Butun bu sorularin cevaplarini bulmaya calisin. Bu kez daha once yaptiginiz hatalari yapmayin. Daha gercekci olun, ne kadar surede kac kilo verebileceginizi iyi hesaplayin ve mukemmel olmasaniz da en azindan elinizden geleni yapabileceginizi dusunun.

- 'Sigarayi yeni biraktim, bir de diyet yapamam': Sigarayi birakma donemlerinin yeme aliskanliklarini degistirmek icin en uygun zaman oldugunu unutmayin. Bunu basarabilmeniz icin olumlu dusunmeniz, kendinizi mesgul etmeniz ve planli olmaniz yeterli olur. Aciktiginizi hissettiginizde hemen bir elma ya da baska bir meyve yiyin. Bir yandan da sigarayi birakirken, diger yandan yeme aliskanliklarinizi da degistirebilir ve bu donemi kendiniz icin olumlu bir hale cevirebilirsiniz.

- 'Kilolarim ailemden geliyor, sismanlik bizim genlerimizde var': Sismanlik bir yonuyle genlere bagli olabilir. Ama bu durum diyet yapan kisinin hic kilo veremeyecegi anlamina gelmez. Ailenizde kalitsal olarak gelisen bir sismanlik soz konusu ise, siz saglikli bir diyet programiyla ve duzenli egzersizlerle kilo verebilirsiniz. Sizin sanssizliginiz buyuk ihtimalle bunyenizin, kucuk yasinizdan beri size verilen genis porsiyonlar, kizartmalar ve cikolatalara alisik olmanizdan kaynaklaniyor.




Kilo vermenin en etkili ve dogru yolu vucut yag depolarinin azaltilmasidir."Sevdiklerimi yiyerek, yorucu egzersizler yapmadan zayiflamak istiyorum."diyorsaniz,kalori kontrolu ile cok basit bir sekilde kilolarinizdan kurtulmaniz icin yardimci olabiliriz.

Hiç yorum yok: