3 Mayıs 2007 Perşembe

5 kilo Vermek Icin 25 Oneri !!!

Beslenme aliskanliklarinda yapacaginiz kucuk degisiklikler, istediginiz formda vucuda sahip olmanizi saglayabilir. Kalori hesabi yaparak her zaman basarili sonuclar alamayabilirsiniz!

Missouri Belleville Memorial Hastanesi diyetisyenlerinden Beth Mueth, soyle diyor: "Vucudunuzu bir makineymis gibi dusunun. Kilonuzu dengede tutabilmeniz icin aldiginiz kalori ile harcadiginiz kalorinin birbiriyle uyumlu olmasi gerekir. Genellikle cogumuz harcadigimizdan daha fazla kalori aliriz. Bu sistemi basit birkac degisiklikle lehinize isler hale getirebilirsiniz."


SIKI DIYETE GEREK YOK!

Bir kilo icin 3 bin 500 kalori almaniz gerekir. Kalori aliminizda eger bir yilda her gun 100 kalori acik verirseniz, bir yilda bes kilodan fazla kilo verebilirsiniz. Bunu siki bir diyet yapmak yerine beslenme aliskanliklarinizda yapacaginiz kucuk degisikliklerle saglayabilirsiniz. Bu yil bes kilo vermek istiyorsaniz, bu 25 oneriyi dikkatle okuyun:

1 Tam yagli sut urunleri yerine yarim yagli sut urunleri tuketmeye baslayin.

2 Restoranda yemek siparisi verirken, tam yerine yarim porsiyon isteyin. Haftada iki kez disarida yemek yediginizi dusunursek, bu maddeyi uygulamaniz sonucunda kalori aliminiz onemli olcude azalacaktir.

3 Yemeklerinizdeki tereyagi ve margarin miktarini azaltin. Sadece kahvaltinizdan azaltacaginiz bir miktar tereyagi bile kilo vermenize yardimci olacak.

4 Yemeklerinizde yag miktari yuksek olan et suyunu mumkun oldugunca az kullanin.

5 Kirmizi et yerine tavuk ya da hindiyi tercih edin.

6 Her sabah buyuk bir bardak portakal suyu icin.

7 Sosis, salam, jambon gibi et urunlerini kalori bakimindan yuksek oldugu icin sinirli miktarda tuketin.

8 Sekerli bir Cappuccino icmek yerine tatlandirici iceren bir kahveyi tercih edin.

9 Kizarmis patates yerine firinda patatesi tercih edin. Bu size ortalama 90 kalori kazandirir.

10 Gunde 10 ile baslayarak her gun duzenli olarak 30 dakika egzersiz yapmaya baslayin. Ornegin her gun duzenli olarak 30 dakika yururseniz, kilo vermeniz kolaylasir.

11 Yumurta sarisini kesin cunku yumurtanin kolesterol ve yag iceren kismi sarisidir. Yemek tariflerinizde bir yumurta kullanmaniz gerekiyorsa, sarisini cikarip iki yumurtanin beyazini kullanin.

12 Patlamis misir seviyorsaniz, yagsiz ve tuzsuz yemeye ozen gosterin.

13 Sekerli tatlilar ya da hamur isleri yemek yerine, sekeri sadece iceceklerinizden ya da sabah kahvaltida sutle yediginiz tahil urunlerine karistirarak tuketmeyi tercih edin.

14 Normal soda yerine light soda icin.

15 Light soda bulamiyorsaniz, ictiginiz soda miktarini azaltin.

16 Beyaz ekmek yerine kahverengi ekmek yiyin. Her yediginiz sandvicten ortalama 100 kalori k�r edersiniz.

17 Yagli cedar peyniri yerine yagsiz mozarella gibi peynirleri tercih edin.

18 Mutfaginizda yagli mayonez yerine yagsiz mayoneze yer verin.

19 Is kirmizi et yemeye geldiginde miktarinda olculu olun, saglikli olan miktar bir iskambil karti buyuklugunde olan porsiyondur.

20 Normal bira yerine light bira icin.

21 Salata soslarindan yagsiz olanlari tercih edin.

22 Asansor kullanmak yerine merdivenleri kullanin.

23 Hicbir seyi abartili yemeyin. Yemeklerinizin porsiyonlarini azaltin. Ornegin McDonald's'ta patates kizartmasi yiyecekseniz, buyuk boy yerine kucuk boy alin.

24 Tavugu derisiz yiyin.

25 Dondurmaniza cikolata sosu koymak yerine taze meyvelerle susleyin.

Hiç yorum yok: